top of page

Prolaplase 

Fotona G-runner Er:YAG

3 cups

Flour

1½ cups

Butter

Om behandlingen 

ProlapLase® er behandlingen rettet mot vaginal prolapse/fremfall. Fremfall av skjeden skyldtes i hovedsak en svekkelse av muskulaturen, bindevevet og senene i bekkenbunnen. Årsaken til dette er multifakturell, men økende alder og fødsler disponerer for å svekke elastisiteten i vevet og kan bidra til utvikling av prolaps. Det finnes ulike typer fremfall: Fremre skjedevegg, bakre skjedevegg, livmor og kombinasjoner av disse. Symptomene kan variere, fra urinlekkaskje, avføringsproblemer, trykkfølelse og ubehag.
 
ProlapLase® er en trygg og effektiv behandling som stimulerer kollagenet i bekkenbunn og skjedevegger som resulterer i sammentrekkning og innstramming av vevet. Minimalt invasivt, etter behandlingen kan du returnere tilbake til vanlig hverdagsaktiviteter. Behandlingene utføres med 3-4 ukers mellomrom.

Hvem passer behandlingen for?

Ved vaginal fremfall kan ProlapLase® være et godt alternativ til mer invasive prosedyrer. 

Behandling

Legekonsultasjon kan gjennomføres rett i forkant av behandling. Oppgi om du tar faste medisiner. Gravide behandles ikke. 

Tid: 45 minutter

Det er ikke nødvendig med bedøvelse, men kan brukes ved behov. Behandlingen utføres med Fotona G-runner, en innovativ digitalt kontrollert skanning system. Skånsom Er:YAG laser stråler leveres med nøyaktighet langs den vaginale kanalen, i vevet omdannes energien til varme som stimulerer til økt kollagenproduksjon og vevsforbedring. Dette medfører økt bindevev som styrker den vaginale veggen. Ubehag:mild/moderat.

Anbefalt behandlingsintervall: 3-6uker.

Antall anbefalte behandlinger: Avhenger av grad av prolaps, vanligvis 3-5 behandlinger.

Behandlingseffekt: Kontraksjon av vevet underveis i behandlingen, grad av fremfall kan redusereres noe umiddelbart. Økt kollagen/forbedret vev ca 1 måned etter behandling.

Varighet: Fra kliniske studier forbedres vevet til den grad at behandlingseffekten kan vare opptil/over 2år. Fotona anbefaler 1 vedlikeholdsbehandling per år for å opprettholde resultatet.  

Etter behandlingen

Behandlingen krever ingen nedetid.

Anbefales å avstå fra samleie, offentlige bad til full tilheling (ca 5-7 dager)

Potensielle kortvarige bieffekter: Ubehag, hevelse, økt utflod, spot-blødning, økt inkontinens. 

Pris

G-clear speculum kr 1500 (må kjøpes ved oppstart og medbringes til timer)

Intimalase/Renovalase/

Incontilase/Prolaplase      kr 5000

- Pakke 3 behandlinger kr 12 000

Ved ytterlige behandlinger etter pakke behandling kr 2500 per behandling (innen 2 måneder fra siste behandling)

Årlig behandling etter pakke-behandling:  kr 4500 

bottom of page